Erasmus+ remiamo projekto "Career up!" mokymai apsilankė ir Lietuvoje

Erasmus+ remiamo projekto "Career up!" mokymai apsilankė ir Lietuvoje
2023 11 28 - 2023 12 05 dienomis Lietuvoje vyko Erasmus+ remiamo projekto Career up! mokymai skirti jaunimo darbuotojų kompetencijoms kelti, siekiant didinti jaunimo įsidarbinimo galimybes.
Į mokymus Užimtumo tarnybos darbuotojus pakvietė projekto autoriai - Asociacija "Keliauk Pirmyn".  
Intensyviuose 8 dienų mokymuose dalyvavo su jaunimu dirbantys Lenkijos, Estijos, Rumunijos, bei Slovakijos specialistai - mokytojai, nevyriausybinių organizacijų atstovai, savanoriai, studentų ir moksleivių organizacijų nariai. Lietuvą ir mūsų organizaciją atstovavo dvi Kauno KAD Kauno rajono skyriaus vyr. specialistės - įdarbinimo konsultantė Sigita Kasparaitė ir karjeros konsultantė Aistė Augustaitienė. 
Norėdamos pasidalinti įgyta patirtimi ir papasakoti apie Erasmus+ projektų galimybes bei vertę pakvietėme Kauno KAD su jaunimu dirbančias koleges bei "Karjero" darbuotojas ir pasidalinome įgyta patirtimi, bei pristatėme neformaliuosius metodus, kuriuos mokymų metu pačios išbandėme, taikėme moksleiviams apsilankymo Vilniaus r. Avižienių gimnazijoje metu, o galiausiai drauge su kitais projekto dalyviais papildėme ir sudėjome į projekto leidinį - gidą jaunimo darbuotojui. 
Projekto metu įgijome neįkainojamos patirties: bendradarbiavimo, pozityvaus ir atviro požiūrio, įgijome įrankius ugdyti pasitikėjimą, savęs pažinimą, aptarėme skirtingų valstybių jaunimo įsidarbinimą ribojančias aplinkybes, bei jauno žmogaus lūkesčius, aptarėme sprendimo būdus.
Didžiausias atradimas, kuriuo norisi pasidalinti - tai, kad darbas grupėje, ypač tarptautinėje, kuria neįtikėtiną sinergiją! 
Norime skleisti žinią, kad kuo daugiau darbuotojų, bei jaunimo žinotų apie panašius projektus, aktyviai įsitrauktų į mokymus ir mainų programas, nes Erasmus + šūkis išties atitinka jų turinį - praturtina gyvenimus, išlaisvina mintis (Opening minds, enriching lives)!