Arnas Ikamas. Jūsų gyvenimas yra jūsų rankose – ateikite pasimatuoti svajonių profesiją

Arnas Ikamas. Jūsų gyvenimas yra jūsų rankose – ateikite pasimatuoti svajonių profesiją

Jaunuoli, ar kada nors susimąstei, koks yra Tavo gyvenimo tikslas? Kur save įsivaizduoji po metų, penkerių ar dešimties? Kiekvieno asmens pasąmonėje slypi unikali svajonė, kuri laukia progos būti pastebėta ir realizuota.

O galbūt jau žinai, kuo nori būti ateityje? Puikią galimybę jaunuoliams išbandyti save tose veiklose, kurios jiems atrodo patrauklios, suteikia Regioniniai karjeros centrai. Specialistai, dirbantys juose, noriai padeda ambicingiems jaunuoliams ,,pasimatuoti profesiją” pasirinktoje įmonėje ar organizacijoje. Toks profesijos išbandymas vadinamas šešėliavimu.

Aš taip pat gavau progą priartėti prie savo svajonių profesijos – atletinio rengimo krepšinio trenerio. Man išdėsčius savo siekius, Panevėžio regioninio Karjeros centro darbuotojai suorganizavo susitikimą su Sporto ir išsilavinimo akademijos krepšinio specialistais. Visų pirma, turėjau galimybę pabendrauti su jaunu treneriu iš  Ispanijos. Susitikimas ne tik praplėtė pasaulėžiūrą, žinias apie kitas kultūras, bet ir suteikė progą įsitikinti, kad aš esu teisingame gyvenimo kelyje. Treneris noriai dalinosi patarimais, demonstravo įvairias metodikas, kurias pritaikė treniruočių su vaikais metu. Po šio susitikimo išsakiau norą dar kartą “šešėliauti” ir mano prašymas buvo išgirstas.

 Antro susitikimo metu turėjau galimybę pabendrauti su daug patirties turinčiu profesionaliu krepšinio strategu iš Lietuvos. Specialistas džiaugsmingai reagavo į mano apsilankymą treniruotėje, atsakė į visus rūpimus klausimus, davė naudingų patarimų ir atskleidė paslapčių, kaip tapti sėkmingu šios srities atstovu. Po pokalbio dar labiau įsitikinau, kad aš žinau, ko noriu. Likau sužavėtas akademijos noru bendradarbiauti ir prisidėti prie jaunų specialistų tobulėjimo.

Noriu paskatinti visus jaunuolius nebijoti klysti, būti žingeidiems ir drąsiems. Nebijokite,  tikėkite savo sugebėjimais, nes jūs galite pasiekti tikslą. Būkite savimi,  nelyginkite savęs su kitais,  sutelkite dėmesį į tai, kad būtumėte patys geriausi.  Jei išdrįstate siekti savo svajonių, sugebate daryti nepaprastus dalykus. Jūsų gyvenimas yra jūsų rankose. Tad svajokite daug ir drąsiai bei aistringai siekite užsibrėžtų tikslų.

Arnas Ikamas