Ar žinote, kiek mokyklų veikia Vilniaus miesto savivaldybėje?

2023-06-02 Karjeros specialistams
Ar žinote, kiek mokyklų veikia Vilniaus miesto savivaldybėje?

Tokį pirmą klausimą šiandien išgirdo 12 gimnazistų iš šešių Vilniaus gimnazijų pažintiniame vizite Vilniaus miesto savivaldybėje. 

Simbolinę, birželio 1-ąją - tarptautinę vaikų gynimo dieną Regioninis karjeros centras kartu su Vilniaus miesto savivaldybe pakvietė mokinius ir jų karjeros specialistus pasimatuoti mero kėdę ir susipažinti kaip vyksta darbas miesto širdyje. 

Savivaldybės darbuotojai aprodė darbo vietas, papasakojo kaip valdomas miestas, pasidalino ateities vizijomis, pakvietė mokinius domėtis karjera savivaldybėje ir ateityje prisijungti prie komandos. 

Turėjome galimybę akimirkai pasijusti Tarybos nariais, pažvelgti į gimtąjį miestą iš apžvalgos aikštelės ir pagaliau pasilabinti su meru.

Neįprasta pamoka mero kabinete kupina jaukios diskusijos, mokinių klausimų ir atvirų atsakymų, palinkėjimų siekti savo svajonių pralėkė kaip viena akimirka. 

Atsisėsti į mero kėdę nebuvo paprasta, teko įrodyti, kad esi tos kėdės vertas. Džiaugiamės, Kasparui pavyko tiksliausiai atsakyti į mero klausimą ir išbandyti mero kėdę! 

Klausimo neišduosime ir vėl pakviesime kitais mokslo metais  aktyviausius mokinius apsilankyti panašiame pažintiniame vizite.

Kupini dėkingumo pamažu keliaujame į vasarą ir uždarome profesinio orientavimo mokslo metus. Rugsėjį ir vėl susitiksime pamokose, karjeros dienose ir žinoma matuosimės svajonių profesijas jų realioje aplinkoje. 

Kviečiame mokinius vasaros atostogas leisti turiningai ir užsukti į regioninius karjeros centrus konsultacijoms, pasikalbėti apie ateities pasirinkimus ir karjeros planus. 

Dėkojame aktyviausioms Vilniaus miesto mokyklų karjeros specialistėms už pagalbą mokiniams keliaujant profesinio orientavimo keliu:

Vilniaus Santaros   Natalijai,

Vilniaus  Jono Basanavičiaus Viktorijai,

Vilniaus Užupio  Gintarei,

Vilniaus Sofijos Kovalevskajos Jelenai,

Vilniaus Pilaitės  Laimai,

Vilniaus Šalomo Aleichemo ORT  Kristinai,

Vilniaus merui Valdui Benkunskui ir visai savivaldybės komandai už šiltą priėmimą.