Klimato kaita ir tvarumas – kiekvieno asmeninis indėlis

2022-11-24 Karjeros specialistams
Klimato kaita ir tvarumas – kiekvieno asmeninis indėlis

Kauno regioninis karjeros centras drauge su UAB Freda II surengė pažintinį vizitą Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos mokiniams ir jų Erasmus+ programos svečiams.

UAB Freda II – tai pirmoji Lietuvos „Medienos produktų gamybos inovacijų“ klasterio įmonė, įsikūrusi Kauno LEZ.

Pažintiniame vizite dalyvavo 15-19 m. mokiniai iš Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos, Portugalijos, Rumunijos ir Turkijos, kuriuos lydėjo net 8 mokytojai.

Vizito dalyviai domėjosi UAB Freda II veikla, gamybiniais procesais, gamybinių atliekų tvarkymu, aplinką tausojančiais sprendimais, pritaikytais įmonėje, kuri nuolat investuoja į naujas technologijas ir veiklos plėtrą, planuoja žaliuosius projektus su žaliavų tiekėjais: siekia kad įmonės žaliavos būtų pagamintos iš perdirbtos žaliavos arba naudojamos žaliavos galėtų būti perdirbamos. Gamyboje naudojama žalioji energija, vykdomi kasmetiniai taupymo auditai, kuriais siekiama sunaudoti kuo mažiau energijos.

Technologijų ir vystymo skyriaus darbuotojai pristatė gamybinius procesus – mokiniai turėjo galimybę iš arti pamatyti visą kelią, kaip iš žaliavos pagaminamas baldas.

Personalo skyrius, taip pat papasakojo apie įmonės politiką, vertybes bei pasidalino, kokių profesijų atstovai šiuo metu yra patys reikalingiausi, todėl vizitas buvo naudingas ir įdomus jaunimui, kuris planuoja savo karjeros kelią dar mokyklos suole.

Jei Jūsų mokyklos mokiniams taip pat smalsu susipažinti su skirtingomis profesijomis ir pamatyti kaip vyksta darbas didelėje įmonėje, rašykite elektroninį laišką veiklinimo koordinatoriui Edvinui: Edvinas.Urbonas@uzt.lt