Karjeros dienos Alytuje

2022-12-06 Karjeros specialistams
Karjeros dienos Alytuje

Alytaus regioninis karjeros centras bendradarbiaudamas su Alytaus apylinkės teismu ir Alytaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu šį rudenį pakvietė. Alytaus šv. Benedikto gimnazijos aštuntokus į pažintinius vizitus. 

Mokiniai turėjo unikalią galimybę susipažinti su Teismo rūmų darbu, iš arti pamatyti ką kiekvieną dieną dirba Teisėjai, teismo sekretoriai ir net archyvo darbuotojai.

Apskrities policijos komisariate aštuntokams didžiulį įspūdį paliko policijos muziejus. Mokiniai sužinojo daug naujo apie policininko darbą, reikalingas asmenines savybes norintiems rinktis šią profesiją. 

Po pažintinių vizitų, skirtų karjeros dienai aštuntokė Gytautė pasidalino savo įspūdžiais: "Dalyvaudami šioje ekskursijoje mes susipažinome su svarbiausiomis teisėsaugos profesijomis, kaip ir ką veikia šių profesijų žmonės, ko reikia, kad galėtumėm patys dirbti tokį darbą.  Sužinojome, kuo skiriasi liudininkas nuo liudytojo bei nuo kiek metų vaikai gali būti apklausiami ar sulaikomi. Pamatėme, kaip dirba policijos budėtojai.  Supratome kaip čia dirbantys žmonės stengiasi dėl mūsų saugumo."

Regioninis karjeros centras dėkoja partneriams už suteiktą galimybę mokiniams susipažinti su skirtingų profesijų pasauliu. 

Jei Jūsų mokyklos mokiniai nori įdomiai praleisti karjeros dienas, kviečiame užsukti į Alytaus regioninį karjeros centrą arba rašyti elektroninį laišką karjeros konsultantei Ievai: Ieva.Grigaitiene@uzt.lt