Neįkainojamos šešėliavimo patirtys

Neįkainojamos šešėliavimo patirtys

Su džiaugsmu dalijamės mūsų klientės, Mijos laišku apie pažintį su svajonių profesija. 

Prieš keletą savaičių man buvo suteiktas šansas šešėliauti kūrybiškumo centre „Pragiedruliai“ dokumentinio filmo „DM“ premjeros organizavime, tad norėčiau pasidalinti įspūdžiais. :) 

Visų pirma, dalyvauti galėjau dėka Panevėžio regioninio karjeros centro. Labai ačiū Jūsų komandai ir koordinatorei Taniai už patarimus, tarpininkavimą ir kruopštų organizavimą. Džiaugiuosi, jog papasakojote apie Regioninio karjeros centro veiklą ir platų spektrą galimybių jaunimui susipažinti bei „pasimatuoti“ norimą profesiją.

Susipažinti su šia organizacija rekomenduoju visiems bendraamžiams, norintiems išbandyti savo svajonių profesiją ir pabendrauti su ekspertais. Pirmame pokalbyje su Panevėžio regioninio karjeros centro darbuotoja pasidalinau savo susidomėjimu muzikos vadyba bei renginių organizavimu. Netrukus  sulaukiau pasiūlymo prisidėti prie filmo „DM“ premjeros organizavimo, į kurį, žinoma, atsakiau „taip“.

Buvau supažindinta su Stasio Eidrigevičiaus menų centro direktore Vaida Andrijauskaite, kuri ir organizavo Panevėžio kūrybiškumo centro „Pragiedruliai“ bei AB „Panevėžio specialus autotransportas" projektą- meno rezidentų Pauliaus Oficerovo ir Dino Marcinkevičiaus dokumentinio filmo "DM" premjerą industriniame atliekų perdirbimo angare.

Tai vienas iš keleto Meno ir pramonės rezidencijų projektų, kur kūrėjai autentiškai ir nemoralizuodami nagrinėja tvarumo ir žmogaus santykį kaip kompleksinį ir daugialypį procesą. Su Vaida praleidome visą dieną. Esu be galo dėkinga jai už šią patirtį. Retai kada tenka sutikti tokį nuoširdų ir taip stipriai savo veiklai atsidavusį žmogų. Nors „DM“ premjera įvyko vakare, iki jos pradžios kartu su Vaida dalyvavau verslo susitikime, apsilankiau Panevėžio fotografijos galerijoje, kartu ruošėme neįprastą renginio vietą – atliekų rūšiavimo cechą. Susirinkus žmonėms ir prasidėjus filmui supratau, kad visos darbuotojų pastangos, kurias mačiau užkulisiuose atsipirko ir mėgavausi rezultatu (nors ir tada be darbo nelikau, reikėjo rankiniu skaitikliu skaičiuoti dalyvius. Stiuardesės praktika :D).

Per vieną dieną sužinojau apie renginių organizavimą daug: tiek apie gražiąją to pusę ir ką reiškia suktis greitai, tiek apie iškilusių nesklandumų sprendimus. Sužinojau nemažai ir apie muzikos vadybą – ko visai nesitikėjau, tad nebijokit klausti visko, kas tik šauna į galvą.

Apibendrinant galiu pasakyti, kad šešėliavimas buvo nereali patirtis, kuri leido man praktiškai išbandyti ir lavinti savo organizacinius įgūdžius. Esu dėkinga Panevėžio regioniniam karjeros centrui už suteiktą galimybę mokytis iš žmogaus, kuris taip gerai išmano savo sritį ir žinau, kad tai, ko išmokau, galėsiu pritaikyti ateityje.                                                                                                                                  -        Mija