Mažeikių gimnazistų viešnagė Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje

2023-01-26 Karjeros specialistams
Mažeikių gimnazistų viešnagė Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje

Jau ne pirmus metus didžiausias dėmesys skiriamas mokinių karjeros kompetencijų ugdymui mokyklose.  Mažeikių rajono mokyklos aktyviai bendradarbiauja su Mažeikių regioninio karjeros centro karjeros konsultante Aiste, kuri mokiniams pasakoja apie paklausiausias šalies ir regiono profesijas, ugdo jų pasitikėjimą savimi, padeda mokiniams geriau save pažinti. Tačiau vien mokymosi ar žinojimo apie karjeros galimybes nepakanka, mokiniams reikia "pasimatuoti" norimą profesiją, pabendrauti su tam tikrų profesijų atstovais bei tokiu būdu dar geriau pažinti save. 

Šiuo metu ypač akcentuojama mokinių profesinio veiklinimo svarba, kai jie gali ne tik pažintinio vizito dėka aplankyti įmones/įstaigas/organizacijas, bet ir "pasimatuoti profesiją". Norime pasidžiaugti, kad Mažeikių regioninis karjeros centras pradėjo mokinių profesinį veiklinimą.

Sausio 17 d. ir 23 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje lankėsi Viekšnių gimnazijos vienuoliktokai ir dvyliktokai. Mokiniai sužinojo kokias studijų programas gali pasirinkti, o jų, Vilniaus universiteto Šiaulių akademija siūlo net 20. Abiturientai turi galimybę rinktis ekologijos, informatikos, inžinerijos, matematikos, socialinių, sveikatos, ugdymo mokslų, humanitarinių, verslo ir viešosios vadybos nuolatinės ar ištęstinės formos studijas. 

Mažeikių rajono Viekšnių gimnazijos mokiniai ir juos lydėję pedagogai džiaugiasi, kad gimnazistai turėjo puikią galimybę pabūti mokymosi erdvėse, pabendrauti su dėstytojais, studentais ir sužinoti naujų dalykų. 

Jei Jūsų mokyklų mokiniams smalsu kokias profesijas galima rinktis, kaip vyksta studijos, o gal net smalsu išbandyti svajonių profesiją realioje darbinėje aplinkoje, kviečiame užsukti į Mažeikių regioninį karjeros centrą "Karjeras" arba rašyti elektroninį laišką karjeros konsultantei Aistei: Aiste.Gurecke@uzt.lt, veiklinimo ir partnerysčių koordinatorei Vitalijai: Vitalija.Stasiuliene@uzt.lt