Naujametiniame LINPRA forume – ir apie inovatyvų inžinerijos specialistų ugdymą

Naujametiniame LINPRA forume – ir apie inovatyvų inžinerijos specialistų ugdymą

Regioniniam karjeros centrui tęsiant bendradarbiavimą su asociacija, sausio 26 d. „Karjeras“ dalyvavo LINPRA (Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonės asociacija) naujametiniame forume 2023.

Dar šių metų gruodžio mėnesį Vilniaus regioninis karjeros centras turėjo galimybę prisistatyti LINPRA (Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonės asociacija) verslo pusryčiuose. Šiame susitikime sostinės regiono inžinerijos ir technologijų pramonės atstovai diskutavo apie tendencijas, dabartinius iššūkius ir galimybes.

Regioninio karjeros centro partnerysčių ir veiklinimo koordinatorė Rita Gecevičienė LINPRA bei jos narės TELTONIKA IoT GROUP bendradarbiavimą su Regioniniais karjeros centrais Lietuvoje pateikė kaip gerosios sėkmės pavyzdį kitiems renginio dalyviams. Taip ji kvietė prisijungti ir jų įmones prie profesinio orientavimo paslaugų teikimo.  

Asociacija, pasinaudodama šia bendruomenės platforma pakvietė susirinkti asociacijos narius, socialinius partnerius ir valdžios atstovus į  atvirą tarpusavio diskusiją naujametiniame LINPRA forume 2023, skirtą vienai iš aktualiausių ir opiausių pastarojo laikotarpio temų inžinerijos sektoriuje – švietimui. Forumo metu įvardintos aštrios problemas, pasidalinta jų sprendimo idėjomis ir pareigomis.

„Tik kiekvienas prisiimdami asmeninę atsakomybę ugdant ir teikiant profesinio orientavimo paslaugas jaunimui galime pradėti auginti stiprią inžinierių kartą. Tai – viena iš LINPRA strategijos krypčių“, –  akcentavo LINPRA prezidentas Tomas Prūsas naujametiniame forume.  Jis taip pat pakvietė verslą įsileisti moksleivius į įmones, parodyti vidinę kultūrą, populiarinti inžinerijos ir technologijų pramonės profesijas.  

LINPRA ekspertai prognozuoja, kad iki 2025-ųjų Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonėje bus sukurta daugiau nei 12 tūkst. naujų darbo vietų. Šių šakų specialistų poreikis kasmet auga 2-3 kartus, nes tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje toliau stebima sparti šios srities pramonės plėtra.

Regioninis karjeros centras kartu su LINPRA tiki, kad susitelkus bendriems darbams šioje srityje įvyks proveržis.