„Pasimatuoti teatro profesijas“ Klaipėdoje

„Pasimatuoti teatro profesijas“ Klaipėdoje

2023 m. sausio 31, vasario 1 ir 2 dienomis Klaipėdos regioninis karjeros centras pakvietė Klaipėdos Baltijos gimnazijos ir Klaipėdos Aitvaro gimnazijos mokinius „pasimatuoti teatro profesijas“.

Veiklinimo metu Mokiniai susipažino su Klaipėdos dramos teatro veikla bei repertuaru, o pasitikęs žymus aktorius Vaidas Jočys pasidalino savo sėkmės istorija bei teatro vidiniu gyvenimu, pravedė išsamią ekskursiją po teatro pastatą, supažindino su gamybinėmis dirbtuvėmis, repeticijų erdvėmis, užkulisiais ir kūrybinio darbo „virtuve“.  Nuoširdūs pokalbiai ir diskusijos ne tik apie teatrą, bet ir apie savo ateitį pasižymėjo visakeriopa nauda: padėjo suvokti išskirtinius savo gebėjimus, geriau pažinti save, o tai gali padėti lengviau pasirinkti būsimą profesijos kelią.

Padėkoję už įspūdžių kupinus vizitus, moksleiviai priėmė sprendimą tapti Klaipėdos dramos teatro dalimi ir prisijungti prie savanorių vykdomos veiklos. 

Jei ir Tau įdomūs darbo teatre užkulisiai, o gal svajoji tapti teatro aktoriumi ar dekoratoriumi drąsiai rašyk elektroninį laišką regioninio karjeros centro veiklinimo ir partnerysčių koordinatorei Anai: Ana.Kuzminova@uzt.lt