Plungės Saulės gimnazijos karjeros diena Klaipėdoje

2023-02-16 Karjeros specialistams
Plungės Saulės gimnazijos karjeros diena Klaipėdoje

Klaipėdos regioninis karjeros centras dėkoja partneriams už aktyvų bendradarbiavimą profesinio orientavimo veiklose. 

2023 m. vasario 1 d. Plungės Saulės gimnazijoje vyko „Karjeros diena‘ 23“ – šią puikią progą Klaipėdos įstaigas ir įmones aplankė net 262 moksleiviai! 

Vizitų metu įvyko susitikimai su Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro, Klaipėdos technologijų mokymo centro, Klaipėdos Pauliau Lindenau profesinio mokymo centro, Klaipėdos turizmo mokyklos mokymo įstaigų atstovais, kurie pristatė centrų veiklą bei ateities planus, papasakojo apie mokymo programas, stojimo tvarką bei mokymo procesus, projektines veiklas, aprodė patalpas, kuriose vykdomi praktiniai užsiėmimai. 

Klaipėdos valstybinė kolegija, VšĮ Lietuvos verslo kolegija ir SMK Aukštoji mokykla pasitiko Plungės Saulės gimnazistus su išsamiais kolegijų bei studijų programų pristatymais ir ekskursijomis po praktines dirbtuves, kuriuose tobulinami studentų įgytos žinios ir įgūdžiai.  

Pirmoji pažintis su transporto ir logistikos srities specialistų veikla ir darbo specifika įvyko pažintinio vizito metu pirmaujančiose transporto įmonėse UAB „Vlantana“ ir UAB „Gricius Logistics“, su sveikos gyvensenos svarba bei sveikatingumo specialisto karjeros galimybėmis susipažinome Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure bei Klaipėdos baseine, jūrinio sektoriaus profesijas ir jūrininkų rengimo subtilybes pristatė Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, o didžiausios uosto įmonės UAB „Klaipėdos konteinerių terminalas“ ir AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ KLASCO papasakojo apie karjeros perspektyvas bei aprodė modernią krovos techniką.  

Taip pat moksleiviai buvo supažindinti su ugniagesio gelbėtojo profesija ir gaisrine technika. 

Klaipėdos priešgaisrinė gelbėjimo valdyba supažindino su pagrindiniais gaisrinės saugos reikalavimais, paaiškino pagrindines gaisrų kilimo priežastis. 

Klaipėdos apygardos prokuratūra supažindino su Lietuvos teisine sistema ir prokuratūros veikla, įgūdžiais, savybėmis, kurių reikia norint tapti prokuroru, prokuroro darbo specifika, prokuratūros struktūra, funkcijomis ir ikiteisminio tyrimo eiga. 

Pažintinio vizito metu Prano Domšaičio galerijoje mokiniai susipažino su muziejininko profesija ir specialisto darbo diena bei ypatumais.  

Tokios karjeros dienos, kupinos įspūdžių ir naujų patirčių, vyksta Klaipėdoje.