Dvi profesijos per vieną dieną - nuostabi patirtis

Dvi profesijos per vieną dieną - nuostabi patirtis

Su dideliu džiugesiu dalinamės mūsų klientės Gabrielės laišku apie įspūdžius iš šešėliavimo. Kviečiame paskaityti, gal tai taps Tavo įkvėpimu išbandyti  naujus dalykus.

„Noriu pasidalinti nuostabiai praleista penktadienio diena. Per vieną atostogų dieną turėjau galimybę iš arčiau susipažinti su dviem pasirinktomis profesijomis - floristo ir konditerio

Gėlių salonas „Jūsų žiedas“ maloniai sutiko mane priimti ir suteikė galimybę iš arčiau prisiliesti prie vienos iš man rūpimų profesijų. Salone netrūko darbo, žmonės į saloną plūdo visą dieną, pirko gėles, užsakinėjo puokštes. Galėjau pasitreniruoti ir patarti kaip derinčiau augalus, kokios spalvos popierių naudočiau. Per keletą valandų labai daug sužinojau apie floristo profesiją. Salono savininkė Inga Danilevičienė labai įdomiai pasakojo iš kur atkeliauja augalai, kaip jie yra prižiūrimi, kaip yra daromos puokštės, kiek reikia įdėti darbo iki galutinio rezultato ir dar daug daug visko. 

Na, o antroje dienos pusėje turėjau progą „pasimatuoti“ konditerio profesiją desertinėje „Red Velvet“, kur pamačiau kaip gimsta tobulai gražūs ir neabejotinai skanūs desertai. Pamačiau kaip daromi nuostabūs skanėstai, kaip gaminami užsakyti tortai, kaip atrodo darbo vieta, kaip laikomi ir apskaitomi produktai, kiek kruopštumo reikalauja desertų puošyba. Padėjau puošti šventinį tortą, kuris buvo skirtas merginai, švęsiančiai 18 metų sukaktį, nerimavau kaip gražiai išdėlioti dekoracijas. Savininkė Miglė Paulikienė daug papasakojo ir apie patį verslą. Nustebau, kad be pačių desertų gaminimo, tiek daug darbo yra su įvairiausiais dokumentais.

Buvo labai smagu bendrauti su tikromis savo profesijų žinovėmis, kurios mielai ir geranoriškai dalinosi savo žiniomis, pajusti šių profesijų „skonį“, gauti atsakymus į man rūpimus klausimus.

Esu labai dėkinga profesinio veiklinimo ir partnerysčių koordinatorei Taniai Paškevičienei iš Panevėžio regioninio karjeros centro, kad suorganizavo tokią patirtį.

Raginu visus savo bendraamžius išdrįsti išmėginti šią nuostabią šešėliavimo galimybę, kurią siūlo  regioninis karjeros centras.“

Gabrielė