Gimnazijoje Eurolygos taurė!

2023-03-08 Karjeros specialistams
Gimnazijoje Eurolygos taurė!

Regioninio karjeros centro ir Vilniaus Gimnazijų Karjeros dienų startas duotas Gabijos gimnazijoje.

Čia kovo 2-osios rytą prasidėjo mokinių pažintis su Lietuvos krepšinio nusipelniusiu treneriu Algirdu Milonu, kuris išugdė krepšininkus Simą Jasaitį, Martyną Gecevičių – Lietuvos krepšinio lygos, ULEB čempionus, Europos ir pasaulio pirmenybių bronzos prizininkus. Treneris papasakojo savo karjeros istoriją – kaip apsisprendė tapti treneriu, kokią įtaką padarė jį supę žmonės, tėvai, kaip anksti žinojo kuo nori būti, kokių iššūkių turėjo darbe. Trenerio A. Milono gebėjimas atvirai su lengvo humoro gaidele pasakoti savo profesijos subtilybes, iššūkius ir sėkmės akimirkas įtraukė gimnazijos bendruomenę. Mokiniai klausėsi unikalių trenerio istorijų apie skirtingas amžiaus grupes, išgirdo mintis apie motyvaciją, savimotyvaciją, užsispyrimo galią, įsiklausymą į savo širdį. Treneris paragino gimnazistus renkantis karjeros kryptį įsiklausyti į save.

Svečias atskleidė ir savo gyvenimo sėkmės formulę, kuria vadovaujasi ir skatino moksleivius ja naudotis taip pat. Smalsu? Tikrai smalsu buvo visiems dalyvavusiems. „Daryk tai, ką myli ir mylėk tai, ką darai“ - tepasakė treneris. 

Šio susitikimo metu mokiniai galėjo pasimatuoti  krepšinio Pasaulio Čempionato bronzos medalį, U-18 Europos čempionato sidabro, Eurocup taurės čempionų, LKL medalius ir pakilnoti Eurolygos čempionų taurę. Taip, taip – pirmą kartą trenerio auklėtinio iškovota Eurolygos taurė atkeliavo į Vilniaus Gabijos gimnaziją!

 Regioninis karjeros centras džiaugiasi gražiai besimezgančiais santykiais su Vilniaus gimnazijomis ir augančiu mokyklų poreikiu kartu rengti karjeros dienas. Centro specialistai stengiasi atliepti mokinių poreikį susipažinti su konkrečių profesijų atstovais, suprasdami, kad savo srities profesionalai gali „iš arti“ papasakoti kaip klostėsi jų unikali karjeros kelionė.

Vilniuje Karjeros dienų laivas įsisiūbavo – ruošiasi Vilniaus Vytauto Didžiojo, Užupio, Žvėryno, S.Kovalevskajos  ir kitos gimnazijos.

Norite savo srities profesionalų Jūsų mokykloje – rašykite Vilniaus regioninio karjeros centro veiklinimo koordinatorei Ritai: rita.geceviciene@uzt.lt