Savanoriai Užimtumo tarnybą renkasi savanorystei

Savanoriai Užimtumo tarnybą renkasi savanorystei

Savanorystės tikslas – suteikti pagalbą kitiems. Tai dalintis savo gebėjimais, žiniomis, draugija ar tiesiog kartu leisti laiką su tais, kuriems to reikia.

2021 m. tapusi akredituota jaunimo savanoriškos tarnybos organizacija, iki 2024 m. vidurio Užimtumo tarnyba savanoriauti priims 40 jaunuolių.

Šiandieninė savanorystės formų gausa leidžia jaunuoliams ne tik išmėginti naujas individualias ar komandines veiklas, pagilinti jau turimus įgūdžius ar įgyti naujų, bet ir nuspręsti, ar ta veikla jiems padeda atrasti save, ar yra priimtina.

Kėdainių regioniniame karjeros centre 2022 metais 6 mėnesių savanorystę baigė du moksleiviai Urtė ir Pijus, o šiemet, sausį, ją pradėjo mokinė Greta.

Visų savanorių mentorė – Kėdainių regioninio karjeros centro karjeros konsultantė Jurgita Liutkevičienė.

2022-aisiais metais – savanorystės metais – Kėdainių regioniniam karjeros centrui skirta Kėdainių rajono savivaldybės mero padėka už reikšmingą įsitraukimą į Jaunimo savanoriškos tarnybos programos įgyvendinimą, už savanorystės skatinimą ir plėtojimą.

Įspūdžiais apie praėjusią savanorystę pakvietėme pasidalinti savanorę Urtę. 

Kodėl norėjai savanoriauti?

Mane visada domino savanorystė. Mačiau tai, kaip asmeninį tobulėjimą, galimybę išbandyti save, padėti kitiems, pateikti savo nuomonę ir idėjas.

Kodėl pasirinkai Užimtumo tarnybą?

Aš pasirinkau Užimtumo tarnybą dėl kelių priežasčių. 

Visų pirma, esu dalyvavusi keliose Regioninio karjeros centro veiklose ir jos man patiko, buvo naudingos. Tai padėjo suprasti, kad savanoriaudama čia galėčiau sužinoti daug naudingos informacijos.

Kita priežastis – savanoriams siūlomos veiklos atrodė įdomios, man tinkamos, leidžiančios būti kūrybiškai. Taip pat man patiko, kad Užimtumo tarnyba yra netoli mano namų.

Kokie buvo lūkesčiai savanorystės pradžioje? Ar pavyko juos įgyvendinti?

Pradėjusi savanoriauti tikėjausi patobulinti savo viešąjį kalbėjimą, laiko planavimą, atsakingumą, pozityvų bendravimą, gebėjimą siekti savo tikslų, mąstyti kūrybingai, drąsiai kelti idėjas, išklausyti ir padėti, daryti išvadas, inicijuoti idėjų įgyvendinimą, įtraukti kitus.

Pasibaigus savanorystei sakyčiau, kad man pavyko įgyvendinti savo planą. Gal ir nevisiškai pilnai, nes yra vietų, kur reikia dar daug tobulėti, tačiau tai ką išmokau ir patobulinau savanorystės metu man buvo nelengva pasiekti, tačiau tikrai naudinga ir manau, kad visa tai išliks su manimi dar ilgą laiką.“

Savanorystė - patirtis suteikianti pagreitį tolimesnės karjeros link!

Susidomėjai? 

Užsuk į Tavo artimiausią regioninį karjeros centrą „KARJERAS“.