Sužinok daugiau apie prokuroro profesiją

2023-03-13 Karjeros specialistams
Sužinok daugiau apie prokuroro profesiją

2023 m. vasario 23 d. popietę Klaipėdos Hermano Zudermano mokiniai vyko apsilankyti į Klaipėdos apygardos prokuratūrą. Vizito tikslas – susipažinti su prokuratūros vykdoma veikla bei prokuroro profesija iš arčiau. Mokinius pasitiko vyriausiasis prokuroras Žilvinas Šiurna, kuris pasidalino savo karjeros istorija, prokuroro darbo specifika bei iššūkiais darbe, diskutavo su mokiniais jiems rūpimomis temomis ir atsakė į jų klausimus.  

Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokinius su prokuroro profesija supažindino vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis. Susitikimo metu didelis dėmesys buvo skiriamas pagrindiniam prokuroro darbo įrankiui – Baudžiamajam kodeksui.  

„Tuos, kurie nori padėti žmonėms ir myli Lietuvą - kviečiame siekti prokuroro profesijos“ – į atvykusius moksleivius kreipėsi Klaipėdos apygardos prokurorai.  

Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos mokiniai dalinosi įspūdžiais po susitikimo:

"Buvo įdomu sužinoti apie Klaipėdos prokuratūrą ir klausyti apie tyrimo eigą. Man tai sužadino jausmą, kad viskas yra įmanoma, tik reikia stengtis, įdėti darbo, pastangų."

"Labai patiko, tikrai informatyvu, labai smagu, kad nebuvo tokios "sausos" informacijos. Ačiū labai❤️"

"Prokuratūroje patiko tai, kad papasakojo pats prokuroras apie savo darbą, o ne per kitus asmenis, kurie tą darbą ne taip gerai išmano. Sužinojom, kokius mokslus reikia baigti norint tapti prokuroru, kiek jie uždirba, kad turi turėti darbo stažą."

"Man patiko, ypač prokuratūroje, kur informacija buvo pateikta labai plačiai ir įdomiai, siejant ją su gyvenimu."

"Man labai patiko apsilankymas prokuratūroje. Sužinojau labai daug naujų dalykų ir prokuroro humoru papildytas pasakojimas tikrai įsiminė!"

Jei Jūsų mokyklos mokiniams smalsu kokia tai profesija - prokuroras, rašykite elektroninį laišką Klaipėdos regioninio karjeros centro veiklinimo koordinatorei Anai:  Ana.Kuzminova@uzt.lt