Kelionė dviračių pasaulyje

2023-03-16 Karjeros specialistams
Kelionė dviračių pasaulyje

Šiaulių regioninis karjeros centras dėkoja UAB Baltik vairas už aktyvų įsitraukimą į bendras profesinio orientavimo veiklas.

UAB Baltik vairas šiandien yra didžiausias dviračių ir e-dviračių gamintojas Šiaurės Europoje.

Gamyklą, įsikūrusią Šiauliuose, aplankė Radviliškio rajono Sidabravo gimnazijos vyresnių klasių mokiniai ir susipažino su inžinieriaus-konstruktoriaus, šaltkalvio-surinkėjo, produkto vystymo specialisto, kokybės kontrolieriaus profesijomis.   

Įmonėje mokiniai išgirdo UAB Baltik vairas istoriją, sužinojo, kad įmonė veikia nuo 1948 metų ir eksportuoja aukštos kokybės dviračius į daugelį Europos šalių. Svečiai apžiūrėjo dviračių parodą, aplankė 6 gamybos linijas, kuriose gaminama 1700 skirtingų modelių iki 500 000 dviračių per metus. Susipažino su kontrolės skyriaus darbu, aplankė pakavimo, logistikos, bandymų, darbuotojų apmokymo skyrius, sužinojo kokias funkcijas atlieka skirtingi darbuotojai, kokie dviračių gamybos etapai, apžiūrėjo elektrinių dviračių gamybos įrengimus, technologijas. Įmonės atstovė Jūratė Sobutienė atsakė į mokinių klausimus apie skirtingų specialybių įmonėje poreikį, planuojamą įmonės plėtrą, galimybes įsidarbinti įmonėje. 

Jei Jūsų mokiniams smalsu kaip konstruojami ir surenkami lietuviški dviračiai, įdomios inžinerinės pakraipos profesijos kviečiame užsukti į Šiaulių regioninį karjeros centrą arba rašyti elektroninį laišką veiklinimo koordinatorei Kristinai: Kristina.Jonaitiene@uzt.lt