Mažais žingsniais link svajonių profesijos

Mažais žingsniais link svajonių profesijos

Regioninio karjeros centro komanda visada džiaugiasi gražiais klientų atsiliepimais. Mums didžiausias įvertinimas - entuziazmu švytinčios mokinių akys vizito įmonėje metu. 

Skubame dalintis Klaipėdos Aitvaro gimnazijos mokinių mintimis po pažintinio vizito  AB "Klaipėdos jūrų krovinių kompanija" KLASCO ir Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centre. 

Karjeros planavimas ir karjeros galimybių pažinimas yra vienas iš svarbiausių etapų mums gimnazistams planuojantiems būsimąsias darbo ir karjeros perspektyvas. 
Ekskursijų metu mums buvo pristatytas darbų organizacinis modelis logistikos srityje. Tomas Kubilius, krovos terminalo viršininko pavaduotojas logistikos planavimui ir krovos darbams parodė pačius svarbiausius logistikos įmonės objektus. Jis išsamiai, gyvai ir vaizdžiai supažindino su logistikos darbų vykdymo, atlikimo etapais, pateikė informaciją apie įsidarbinimo galimybes ir kokių profesijų darbuotojai įdarbinami įmonės vykdyti veiklai. Įmonė yra susijusi ir su laivybos darbais. Šią dalį pristatė buksiriavimo paslaugų filialo direktorius Gediminas Rubys. Buvome pakviesti pabūti buksyre KLASCO 1 ir susipažinti su technologinėmis bei darbo paslaugų ypatybėmis laivybos srityje.

Pauliaus Lindenau mokymo centre mes susitikome su įvairių specialybių dėstytojais ir edukatoriais. Jie pravedė labai įdomią pažintinę ekskursiją mokymo centro patalpose ir aprodė  technoligines dirbtuves, laivybos saugumo ir instruktavimo, logistikos darbo patalpas, kur atliekamos mokymo programos susijusios su profesiniu paruošimu. Mokymo centras rengia jūreivius, laivo virėjus, motoristus, laivo elektrikus, suvirintojus, inžinerinės pakraipos specialistus.
Šio pažintinio vizito metu sužinojome tikrai daug įdomių dalykų, kurie bus labai naudingi mūsų  karjeros pasirinkimui ateityje.