Ugdyk pilietiškumą – rinkis darbą Lietuvai

Ugdyk pilietiškumą – rinkis darbą Lietuvai

Renginiu ,,Ugdyk pilietiškumą – rinkis darbą Lietuvai" Vilniaus regioninis karjeros centras kartu su gražiu būriu mokinių paminėjo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. 

Kalbėjome, diskutavome, klausėme  apie pilietiškumą, kaip aktyviai dalyvaujame viešajame gyvenime, kaip savo darbais prisidedame prie valstybės,  žmonių gerovės kūrimo.

Mokiniai išgirdo ugniagesio, policininko, kario, karo mediko, pasieniečio istorijas - drąsių žmonių, pilietiškas, nenykstančių profesijų ir svarbių kiekvienam iš mūsų profesionalų istorijas.

Savo srities specialistai – Vilniaus regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus Vilniaus poskyrio viršininkas Št. srž. Igoris Bartanovičius, Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė Jolita Kuncaitienė, Policijos Bendruomenės vyriausioji tyrėja Aistė Prunskienė, Ugniagesių gelbėtojų mokyklos mokymo skyriaus viršininkas Gintaras Paulauskas, Dr. Jono Basanavičiaus Karo medicinos tarnybos S5 skyriaus viršininkas vyr. ltn. Dmitrijus Koblinec. Kiekvienas iš jų pasakojo apie profesijų svarbą, ypatumus, atsakingumą,  kvietė mokinius nebijoti rinktis šių profesijų studijas. 

Renginio iniciatorė Regioninio karjeros centro karjeros konsultantė Ina Ribinskaitė dėkoja visiems kūrusiems šventinę renginio nuotaiką ir dalinasi mintimis, kad tokie bendri renginiai, suburiantys į vieną būrį skirtingų profesijų atstovus ir jaunąją kartą, ypač minint  Kovo 11-ąją, dar aiškiau parodo, kokios yra svarbios šios profesijos Lietuvos žmonėms.