Ką žinau apie profesijų pasaulį?

2023-05-21 Karjeros specialistams
Ką žinau apie profesijų pasaulį?

Gegužės 12 d. Mažeikių regioninis karjeros centras pakvietė regiono mokyklų aštuntokus į profesijų protmūšį. Susirinko gausus būrys gerai nusiteikusių dalyvių – komandos iš Kalnėnų, Pavasario, Senamiesčio, Ventos progimnazijų, Sodų, Tirkšlių pagrindinių mokyklų bei Viekšnių gimnazijos.

Protmūšio metu mokiniams teko prisiminti profesijas, kurių jau nebėra, pagalvoti apie dabartines ir ateityje būsiančias paklausias profesijas, darbo įgūdžius. Mokiniai drąsiai ir nedvejodami atsakinėjo apie žymių žmonių išsilavinimus ir jų įgytas profesijas.

Geriausius profesijų žinovus išsiaiškinti padėjo komisija: Telšių jaunimo užimtumo skyriaus vedėja Vitalija Stasiulienė, Mažeikių rajono savivaldybės tarybos ir jaunimo reikalų tarybos narys Laurynas Jonauskas, Mažeikių rajono jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Gabrielius Skrestonas, Mažeikių politechnikos mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Erika Pusvaškė, Atviro jaunimo centro "Rifas" koordinatorius Šarūnas Daukantas, Šiaulių technologijų mokymo centro sveikatos priežiūros ir socialinės gerovės skyriaus Mažeikiuose mokymo dalies administratorė Dovilė Banienė ir Gabijos gimnazijos mokinys Paulius Daraška.

Telšių jaunimo užimtumo skyriaus Mažeikiuose socialiniai partneriai: Boulingas Mažeikiuose, Kavukas, Kavos terasa ir UAB Tonora – mokinius pradžiugino puikiais prizais. 

Nuoširdžiai dėkojame Mažeikių politechnikos mokyklos direktorei Tatjanai Kinčinienei už ilgametę draugystę ir bendradarbiavimą bei renginiui skirtus namus. Ačiū tariame ir renginio fotografui Pauliui Giedraičiui.

Džiaugiamės ir sveikiname protmūšio nugalėtojus:

I vieta – Pavasario progimnazija

II vieta – Senamiesčio progimnazija

III vieta – Ventos progimnazija

„Labai svarbu profesinio orientavimo srityje skirti dėmesį aštuntokams, kurie susiduria su pirmuoju pasirinkimu tarp gimnazijos ir profesinės mokyklos ateityje. Kai gerai pažįstame save, mus supančias profesijas ir žinome kelius kaip jos įgyjamos, tampame drąsesni priimdami mums svarbius sprendimus.“ - praūžus renginiui minėjo Aistė, Mažeikių regioninio karjeros centro karjeros specialistė. Taip pat Aistė dėkoja šauniajai komandai - Telšių jaunimo užimtumo skyriaus merginoms už pagalbą organizuojant renginį.