Pažintis su pasienio pareigūno profesija

2023-01-19 Karjeros specialistams
Pažintis su pasienio pareigūno profesija

Tauragės regioninis karjeros centras „Karjeras“ kartu su Valstybinės sienos apsaugos tarnybos prie LR VRM Pagėgių rinktinės ir Bardinų užkardos pareigūnais pakvietė Tauragės „Versmės“  ir „Žalgirių“  gimnazijų gimnazistus susipažinti su pasienio pareigūno profesija. 

Pagėgių pasienio rinktinė - didžiausia Lietuvoje, sauganti  840 kilometrų valstybės sienos ruožą: su Rusijos Federacija sausuma, Kuršių mariomis ir jūra, bei  Latvijos Respublika.

Susitikime su pasieniečiais mokiniai sužinojo, kokia yra ir  kuo ypatinga pareigūno darbo specifika, kaip galima juo tapti, kuo skiriasi pasieniečio darbas nuo muitininko. Šaudykloje  instruktorius papasakojo apie fizinį pasirengimą ir keliamus normatyvus pasieniečiams. Mokiniai susipažino kaip veikia sienos stebėjimo sistema, apžiūrėjo budėtojų darbo vietų įrangą, pasieniečių specialiąją techniką. 

Gimnazistus lydėjusios Tauragės regioninio karjeros centro ir mokyklų karjeros specialistės tikisi, kad susitikimas buvo naudingas moksleiviams tiek pažintine profesine, tiek pilietiškumo ugdymo prasme.

Jei Jūsų mokyklos mokiniai norėtų iš arti susipažinti su skirtingomis profesijomis Tauragės regione, rašykite elektroninį laišką veiklinimo koordinatorei Irmai: Irma.Jurksiene@uzt.lt