Savanorystė. Ką apie ją manome praėjus šešiems mėnesiams.

Savanorystė. Ką apie ją manome praėjus šešiems mėnesiams.

Atrodo tik vakar peržengėme Užimtumo tarnybos ir KARJERO duris, o jau prabėgo pusė metų. 

Išmėginome save, bendravome su įvairiais žmonėmis, kurie padėjo tobulėti skirtingose srityse. 

Įspūdžių neapsakomai daug, tad nusprendėme pasidalinti labiausiai į atmintį įsirėžusiais.

Pirmasis darbas, kurį prisimename iki dabar:

skambučiai moksleiviams – turėjome sužinoti ar pavyko įsidarbinti vasarą. Dabar šis prisiminimas kelia šypseną, o tąkart atrodė nemenkas iššūkis.

Emilijai niekad neteko skambinti skirtingų amžiaus grupių asmenimis, tad ją ši užduotis kiek neramino. Tačiau sulaukusi palaikymo ir padrąsinimų iš kolegų ir drauge savanoriaujančio Gvido, išdrįso perlipti per save, o vėliau šis darbas netgi labai patiko.

Išbandžiusi šią užduotį ji suprato, jog bendravimas su klientais galėtų būti jos ateities karjeros dalimi.

Dar vienas smagus prisiminimas: 

pati pirma išvyka į pažintinį vizitą – Šiaulių regioninio valstybės archyvo Panevėžio filialą.

Kartu su veiklinimo koordinatore ir jaunuoliais, atvykusiais į įstaigą, susipažinome su archyvo darbu, archyvaro profesija, atlikome įdomias užduotis, sužinojome archyvo istoriją ir padėjome darbuotojams organizuoti edukaciją.

Gvidas būtent tada suprato, kad ateityje savo karjeros sieti su vaikais jis nenorėtų, smagiai juokaudami dabar prisimename šią patirtį.

Įdomių ir įsimintinų vizitų buvo ir daugiau. 

Per šiuos šešis mėnesius ne vien patobulėjome, geriau pažinome ir išbandėme save, tačiau sukūrėme artimą ryšį su kuratorėmis – Tania ir Vilda, skyriaus vedėja Skirmante bei kitais Užimtumo tarnybos darbuotojais.

Teko ne vieną popietę drauge praleisti diskutuojant, kuriant renginių pristatymus, bandant naujus karjeros planavimo žaidimus, kurie bus taikomi dirbant su mokiniais, kuriant straipsnius KARJERASTAU puslapiui. 

Apibendrindami galime teigti, jog pasirinkę vykdyti Jaunimo savanorišką veiklą Užimtumo tarnyboje tikrai nenusivylėme.

Gavome geras pamokas:

  • išmokti planuoti laiką,
  • įvertinti savo stipriąsias ir silpnąsias savybes,
  • pagilinti jau turimus įgūdžius bei įgyti naujų,
  • išbandyti kūrybiškumą lavinančias užduotis.

Pasibaigus savanorystei manome, kad pavyko įgyvendinti savo planus. Tad visiems susidomėjusiems ar dar tik pamąsčiusiems apie Jaunimo savanoriškos tarnybos programą labai rekomenduojame išbandyti save.

P.S. O ar visuomenėje sklandančios kalbos apie biudžetines įstaigas yra pagrįstos, sužinosite prisijungę prie Užimtumo tarnybos savanorių.

Didžiulis ačiū nuo savanorių visiems Užimtumo tarnybos ir Karjero darbuotojams, bei JST mentorei Malvinai už suteiktas pamokas ir laiką praleistą kartu.