Reklamos kūrimo užkulisiai

Reklamos kūrimo užkulisiai

Grafikos dizainerė pirmiausia supažindino, kokie yra jų kuriami reklamos produktai, koks yra maketuotojo ir grafikos dizainerio darbas.

Ji savo darbą apibūdino kaip labai kūrybišką, tačiau reikalaujantį daug pastangų: „Atėjus naujam klientui, pirmiausia reikia išsiaiškinti jo viziją, ko jis nori. Tačiau dažnai susiduriame su neapsisprendusiu klientu, kuris norėdamas užsakyti logotipo kūrimą, paprašo tiesiog, kad būtų gražu. Tuomet prasideda kūryba. Sukuri mažiausiai 4-5 logotipus ir dažnai būna, kad tai, kas tau labiausiai patinka, nebūtinai patiks klientui ir klientas pasirenka ne mano pačios favoritą. Būna ir tokių situacijų, kai dirbi daug prie vieno vizualo projekto, tačiau, įpusėjus darbui, klientas vėl keičia viziją.

Tad maketuotojo/dizainerio darbas tikrai labai sunkus ir reikalauja kantrybės tiek bendraujant su užsakovu, tiek ieškant geriausios kūrybinės idėjos. Žinoma, techninės dalies išmanymas yra labai svarbus, nes ne visuomet tai kas gražu ekrane bus gražu ir praktiška realybėje.“

Moksleiviai turėjo galimybę dalyvauti užrašo ant marškinėlių gamybos procese. Stebėjo, kaip norimas spaudas sumaketuojamas, maketas išpjaunamas iš specialios plėvelės, galiausiai dedamas ant tekstilės ir užkaitinamas karštu presu. Savo pirštų miklumą gimnazistai išbandė lankstant vizitinių kortelių dėžutes, stebėjo, kaip lazerio pagalba pjaustomos vizitinės kortelės.

Susitikimo metu jaunuoliams suteikta daug žinių apie reklamos produktų kūrimą, bendravimą su klientais, parodyti darbo užkulisiai.

Moksleiviai pastebėjo, kiek kruopštumo ir pastangų reikalauja maketuotojo, grafikos dizainerio, techninio darbuotojo darbas. Jie teigė, kad labai nustebino, kiek daug reklamos kūrime yra atliekamos rankų darbu.

Tauragės Regioninis karjeros centras dėkoja „REKLAMUOKIS“ įmonės atstovams už vizitą.