EUROVAISTINĖ: susipažinkite su vaistininko profesija jau mokykloje!

EUROVAISTINĖ: susipažinkite su vaistininko profesija jau mokykloje!

Empatija, dėmesingumas, noras padėti ir nuolat tobulėti – tai šiuolaikinio vaistininko savybės. Vertindama ir puoselėdama vaistininko profesiją,Eurovaistinėbendradarbiauja su regioniniais karjeros centrais ir keliauja po Lietuvos mokyklas, supažindindama moksleivius su šios profesijos ypatybėmis.  

Palaikymas kiekviename žingsnyje 

Eurovaistinė“ – didžiausias vaistinių tinklas Lietuvoje, kuris šiuo metu skiria ypatingą dėmesį moksleivių supažindinimui su vaistininko profesija. Norinčius studijuoti farmaciją vaistinių tinklas lydi nuo pirmųjų būsimo specialisto žingsnių: supažindina su stojimo tvarka, siūlo studijų finansavimo galimybes, studijų metais puoselėja draugystę EUROVAISTINĖS studentų klube, kuriame netrūksta veiklų, susitikimų ir karjeros galimybių.  

Atsiveriančios naujos galimybės 

„ČIA GALIMA. Atvirai. Paprastai. Drąsiai. Tu tik norėk“ – tai EUROVAISTINĖS komandos šūkis. Šiuo metu EUROVAISTINĘ kuria ir joje dirba daugiau kaip 1570 darbuotojų – fizinėse vaistinėse, e. komercijoje, administracijoje, logistikos sandėlyje. Lietuvoje veikia 270 vaistinių ir tinklas nuolat plečiasi, todėl gali pasiūlyti darbo vietas bene visuose miestuose tiek vaistininkams, tiek farmakotechnikams. Pozicijas sau gali rasti studijuojantys, ką tik studijas baigę ar dešimtmečius vaistinių sektoriuje veikiantys profesionalai.  

Nuo 2024 m. sausio pradžios, „Eurovaistinės“ atstovės Lietuvoje aplankė 37 ugdymo įstaigas, bendravo su daugiau nei 1300 mokinių. Susitikimų metu atsakė į mokinių klausimus apie studijų trukmę, būsimus egzaminus, karjeros galimybes, aptarė kelią vaistininko profesijos link: nuo gimnazijos suolo iki įsidarbinimo baigus studijas. O tam reikia: 

1. Išlaikyti biologijos, matematikos, lietuvių kalbos ir literatūros, chemijos arba fizikos egzaminus. 

2. Minimalus stojamasis balas į valstybės finansuojamą vietą – 9,2, o į nefinansuojamą – 5,4. 

3. Vientisųjų magistro studijų trukmė LSMU arba VU universitetuose – 5 metai. 

4. Naujiesiems vaistininkams užtikrintos darbo vietos „Eurovaistinėje“. 

Dirbti vaistininku – tik viena iš farmacijos studijas baigusio absolvento veiklos galimybių. Vaistininko veikla yra labai plati, jis turi turėti ne tik daug įvairių sričių žinių, bet ir sugebėti bendrauti, suprantamai paaiškinti apie vaistą, jo vartojimą. Įgijus farmacijos magistro laipsnį bei vaistininko profesinę kvalifikaciją galima dirbti viešosiose ar gydymo įstaigų vaistinėse, didmeninėse vaistų prekybos ir tiekimo įmonėse, farmacijos pramonės įmonėse bei jų atstovybėse, farmacijos mokslinius tyrimus vykdančiose laboratorijose ir farmacijos mokslo paslaugas teikiančiose įmonėse, valstybinėse įstaigose, reguliuojančiose su farmacija siejamas veiklas bei kt. 

Susitikimų su moksleiviais metu siekiama populiarinti vaistininko profesiją, suteikti žinių apie profesijos galimybes ir pasirinkimus