Pažintis su profesijomis nuo siūlo iki supakuoto gaminio

Pažintis su profesijomis nuo siūlo iki supakuoto gaminio

Utenos regioninis karjeros centras nuolat plečia socialiai atsakingų įmonių tinklą apskrityje, siekiant supažindinti ugdymo įstaigų mokinius su kuo įvairesnėmis tolimesnio mokymosi ir darbo galimybėmis.

Vasario 9 dieną Utenos „Saulės“ gimnazijos dviejų  vyresnių klasių mokiniai vyko į AB „Utenos trikotažą“, kur buvo numatytos veiklinimo veiklos.

Įmonėje mokiniai susipažino su įstaigos gyvavimo laikotarpiu, buvusiu ir esamu darbuotojų skaičiumi, profesine darbuotojų sąjunga ir jos misija organizacijoje. Mokiniai apžiūrėjo siuvimo, dažymo, kontrolės, pakavimo, logistikos skyrius, sužinojo kokias funkcijas atlieka skirtingi darbuotojai bei susipažino su sudėtingų įrengimų valdymo subtilybėmis. Personalo vadybininkė Ingrida papasakojo mokiniams kokių mokslų reikia, norint įsidarbinti į siuvėjos, įrengimų derintojo, technologo, vadybininko ar kitas pozicijas. Buvo akcentuojama, kad ši organizacija skatina savo darbuotojų tobulėjimą, todėl sudaromos sąlygos darbą derinti su studijomis.

Patiems smalsiausiems jaunuoliams paklausus, kokiems įžymiausiems žmonėms teko siūti ar vykdyti užsakymus, profsąjungos atstovė pasidalijo patirtimi apie Juozo Statkevičiaus, Agnės Kuzmickaitės ir kitus įsimintinus užsakymus. Mokiniai sužinojo kaip įmonė organizuoja visą procesą, nuo siūlo iki supakuoto gaminio.

Utenos Regioninio karjeros centro partnerysčių ir veiklinimo koordinatorė Ona Šeduikienė mokinius padrąsino ir pakvietė užsukti į Utenos regioninį karjeros centrą, kur bendromis jėgomis galima rasti atsakymus į rūpimus klausimus apie profesijos pasirinkimą ir karjeros planavimą. 

Kelionės pabaigą vainikavo pačių drąsiausių dalyvių autobuse uždainuotos dainos. Kiekvienas grįžo su tam tikra subjektyvia patirtimi, emocija ir įžvalgomis.

Organizatoriai dėkoja visiems mokinimas už jų įsitraukimą į šį veiklinimą, už pademonstruotą savitumą bei unikalumą. Taip pat mokytojai Loretai Dailydienei, lydėjusiai mokinius į veiklinimą. 

 Jei turi neatsakytų klausimų apie profesijas, o gal nori išbandyti svajonių profesiją realioje aplinkoje, neatidėliok ir užsuk į Utenos regioninį karjeros centrą. Čia Tavęs laukia karjeros konsultantė Justina ir veiklinimo koordinatorė Ona. Taip pat gali rašyti elektroninį laišką: justina.araminaite-pelakauske@uzt.lt  , ona.seduikiene@uzt.lt